| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

El PHN passa factura al Baix Ebre

Els partits intensifiquen els seus esforços en unes eleccions molt complicades

EVA GARCIA . Tortosa
El Plan Hidrológico Nacional (PHN) passarà factura a algunes formacions polítiques de la comarca del Baix Ebre. No és ni una novetat ni una sorpresa i els diferents partits ja fa mesos que són massa conscients d'aquesta realitat. Així, el PP i CiU ho tenen més difícil que ara fa quatre anys. Fins i tot per al PSC les coses no estan fàcils. Els grups independents i ERC, coneixedors d'aquesta situació, han tancat llistes a gran nombre de municipis i intenten aprofitar la situació.

Deltebre és un exemple clar de com l'ombra del PHN plana sobre la vida política a les Terres de l'Ebre. Les travesses donen gairebé per segur que el PP patirà un descens clar en el nombre de regidors, i no es descarta que CiU surti també mal parada en les votacions del 25 de maig. Fins i tot la situació és complicada per al PSC, després que l'escàndol per les eleccions a la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre i de l'enfrontament de Joel Bonet i el seu cap de llista, Jordi Casanovas, també secretari de la comunitat. A Tortosa, la crisi pel PHN s'ha viscut molt intensament i que alguna formació aconsegueixi la majoria absoluta serà pràcticament impossible, atesa també la proliferació de llistes. Així, caldrà veure per on van les tendències en els pactes. El cert és que tant el PP com CiU han canviat els seus caps de llista davant la baixa d'alguns dels seus militants com a resposta pel PHN; i ERC-ACM, ICV-EA-UPTEP-EPM, IPE-FIC i UPE podrien sortir beneficiades i ser clau en la formació del futur govern tortosí. De fet, els independents i les llistes que més s'han oposat al PHN seran clau en aquesta comarca i en aquestes eleccions. Mostra d'això és que les diferents formacions són conscients i han subscrit pactes per sumar forces. És el cas dels independents, que sumaran vots a ERC a Miravet i a Benissante; o el de la UPTE, que anirà amb ICV a Tortosa. També les aigües estan revoltades a l'Ametlla de Mar, on es presenten quatre llistes (ERC-AM, PSC, PP i CiU) i no hi ha una opció clara. El que caldrà veure serà, a més, la manera com els resultats electorals als diferents municipis de la comarca influiran en la constitució del Consell Comarcal del Baix Ebre, que ha viscut una estranya situació, amb pactes firmats i posteriorment trencats i amb la presidència del PP durant els quatre anys però amb el control convergent en els dos últims.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

> Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

> Alarcón.

> Independents contra CiU a la Conca

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> grés:

> El PSC, la primera força de la comarca, vol arrabassar a CiU la presidència del Consell Comarcal

>

> Multitud de llistes independents i picabaralles vàries posen la sal i el pebre a la comarca de l'Alt Camp

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.