| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 13 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

Multitud de llistes independents i picabaralles vàries posen la sal i el pebre a la comarca de l'Alt Camp

La convergent Dolors Batalla, alcaldable a Valls, escalfa uns comicis divertits

EVA GARCIA . Valls
Sal i pebre. Les eleccions municipals del pròxim 25 de maig es dibuixen entretingudes als municipis de la comarca de l'Alt Camp. Multitud de llistes independents i socis de govern que no volen repetir partenaire posen la sal i el pebre d'aquests comicis, més entretinguts en segons quines ciutats que no pas en d'altres. A la capital, per exemple, la crisi entre el PSC i ERC i la forta entrada de Dolors Batalla en el panorama polític presagien unes votacions disputades.

Les llistes electorals s'han multiplicat continuant una tendència que ja es va apuntar ara fa quatre anys. Destaquen especialment les candidatures independents, i també l'esforç de les formacions amb representació parlamentària per tancar llistes pròpies. De totes formes, el balanç de les eleccions de 1999 s'ha de fer amb un clar avantatge per a CiU, que va guanyar a Aiguamúrica, Alió, Bràfim, Figuerola, Nulles, el Pont d'Armentera, Puigpelat, la Riba, Rodonyà, els Garidells, el Milà, Montferri, Mont-ral i Querol. ERC només va guanyar a la Masó i Vilabella però intensifica enguany la seva presència. També a Valls va guanyar les eleccions CiU, tot i que no li toqués ni un bocí en el repartiment de l'alcaldia. A la capital, doncs, la situació és especialment tensa. A la tibantor entre els dos socis de govern (PSC i ERC) cal afegir-hi la irrupció de l'alcaldable de CiU, Dolors Batalla, i les perspectives que no es torni a repetir el que va passar el 1999. El PP aposta de nou per Francesc Caballero, i el CUP per Aïda Garcia, de només 23 anys d'edat. ICV també ha pogut presentar candidatura a darrera hora, amb Fernando Bujalance de cap de llista. A Vallmoll, de les 4 llistes que es presenten dues són d'independents: Unió de Vallmollencs (que van amb ICV) i Units per Vallmoll. Cal afegir també a la llista el PSC i el PP. Al Pla de Santa Maria també la situació és variada. Finalment, Josep Ramon serà el cap de llista de CiU i l'exalcalde Mateu Montserrat, el de la Unió d'Independents. Manel Toses serà el cap visible d'ERC i Maite Canela, repeteix en la del PSC.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> El PSC, la primera força de la comarca, vol arrabassar a CiU la presidència del Consell Comarcal

> grés:

> El PHN passa factura al Baix Ebre

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

> Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

> Alarcón.

> Independents contra CiU a la Conca

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Totes les llistes electorals del Camp i l'Ebre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.