| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

El PSC, la primera força de la comarca, vol arrabassar a CiU la presidència del Consell Comarcal

Els socialistes esperen guanyar a Pratdip, Prades i Botarell

M. BARRERA . Reus
Batalla del Baix Camp a la vista. El PSC i CiU van estar frec a frec a la comarca el 1999. Poc més d'un punt van separar les dues formacions que ara, quatre anys després, es tornaran a disputar la majoria a la comarca i la presidència del Consell Comarcal i la Diputació. A Reus, ciutat que es resisteix a CiU, la federació aposta per Carles Pellicer, mentre que el PSC juga la carta ja coneguda de Lluís Miquel Pérez. El PP i ERC també juguen a la comarca la seva batalla particular.

El PSC vol repetir les victòries electorals a Reus, Riudecols i la Selva del Camp i tenen dipositades moltes esperances a guanyar, a més, les alcaldies de Pratdip i Prades, ciutats on només els separa un regidor respecte de CiU. Botarell, on el PSC va perdre el 1999 per un sol vot, també està en l'horitzó dels socialistes, que aspiren a consolidar-se com el partit més votat a Cambrils. Si aquests pronòstics es compleixen, el PSC creu que CiU pot perdre la majoria que en aquests moments té al Consell Comarcal del Baix Camp i a la Diputació de Tarragona. Un dels focus de la comarca estarà sens dubte a Mont-roig del Camp, que durant aquest mandat ha vist circular tres alcaldes. CiU, que va perdre les eleccions el 1999, presenta Jaume Sancho, un home de confiança de l'excalcalde i cap local del partit, Josep Maria Aragonès. En total, sis candidatures es disputaran l'alcaldia. Però si entre el primer i segon lloc a la comarca, el PSC -amb molta presència a les ciutats- i CiU -que guanya sobretot en zones rurals- protagonitzen una lluita cos a cos, entre el tercer i quart lloc de la comarca, el PP i ERC també s'hi juguen molt. Fa quatre anys van empatar en percentatge de vots, a l'entorn d'un 12%. Montbrió del Camp, Mont-roig, Almoster i Vilaplana són municipis on ERC obté més d'un 30% dels vots. El PP, per la seva banda, té una forta presència a Cambrils i Reus, on l'estrambòtic partit Cori provarà sort. Amb un 56,9%, el Baix Camp és una de les comarques amb menys participació de la demarcació.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> grés:

> El PHN passa factura al Baix Ebre

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

> Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

> Alarcón.

> Independents contra CiU a la Conca

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

>

> Multitud de llistes independents i picabaralles vàries posen la sal i el pebre a la comarca de l'Alt Camp

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.