| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

CiU, la primera força comarcal però sense presència a Falset, aspira a repetir resultats

M. BARRERA . Falset
La sort del pacte entre els antics independents de la FIC i ERC, juntament amb el suport que rebrà UPTEP, seran dos dels grans interrogants. També s'haurà de veure si la pugna a Cornudella entre CiU i ERC del 1999 té continuïtat i si la dimissió de Miquel Ferré, de CiU, a Pradell de la Teixeta el 2002 farà variar el mapa electoral en aquest municipi on també presenta llista el PP. CiU aspira a repetir resultats, i els independents i ERC, a entrar amb força al Consell Comarcal.

Els independents, la segona força de la comarca, esperen sortir reforçats amb ERC i, sobretot, tenir presència als consells comarcals. L'acord entre les dues forces, que es presenten amb el nom d'Acord Municipal, persegueix aquest objectiu. En total, seran 16 dels 23 municipis de la comarca que tindran llistes d'Acord Municipal, un nom que anirà precedit de les sigles dels independents o ERC. En mans dels independents hi ha Falset i Marçà, el tercer municipi amb més població i que es disputaran ara els independents i CiU. Cornudella, la segona població, està en mans de CiU després de l'ajustadíssima victòria de fa quatre anys. Només 9 vots van separar CiU d'ERC. Amb el canvi de candidat dels convergents -Miquel Gomis ha decidit no presentar-se en favor de Francesc Aragonès-, els republicans esperen guanyar. Tot i que dos dels tres municipis amb més població de la comarca estan governats pels independents, CiU és la força majoritària, amb el 36,7% dels vots, seguit pels independents (28,3%), el PSC (25,7%), ERC (8,2%) i el PP (0,9%). L'alcalde de Poboleda, Gerard Martí, de CiU, repeteix com a candidat tot i les informacions que assenyalaven la seva retirada en favor de Joan Aragonès, que és segon. Amb llista única, Martí és virtualment nou alcalde per CiU, que governa en 16 dels 23 municipis i presenta 19 candidatures. Amb el 80% de participació, el Priorat és una de les comarques tarragonines on els comicis tenen més seguiment.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Independents i ERC, junts.

>

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> Independents contra CiU a la Conca

> Alarcón.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.