| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

El polèmic PHN no ha deixat indiferents els electors ni les formacions polítiques

EVA GARCIA . Móra d'Ebre
Els efectes del Plan Hidrológico Nacional (PHN) es deixaran sentir més enllà de les fronteres del Baix Ebre. Els municipis de la Ribera d'Ebre també patiran els efectes d'un pla dissenyat des de Madrid i que ha comptat amb una oposició frontal dels ciutadans. Les eleccions seran entretingudes a Móra d'Ebre i curioses a Rasquera, on hi ha una nova llista integrada exclusivament per dones. Els independents intentaran captar part del pastís que ara estava en mans del PP, CiU i PSC.

A Móra d'Ebre, les forces que es presenten són CiU, PSC, ERC i ICV, i Santiago Campos (CiU) encara aquesta precampanya confiat que revalidarà la majoria absoluta que va aconseguir el 1987 per primera vegada. De totes maneres, ERC també ha afrontat els dies previs a la campanya amb alta intensitat, i la formació republicana pot rebre part dels vots de càstig contra Campos-CiU. De fet, la Ribera d'Ebre és una de les tres comarques tarragonines en què ERC ha arribat a un acord amb les diferents formacions independents, amb l'objectiu de sumar vots amb vista a millorar la presència als consells comarcals i a la Diputació (i no tant per aconseguir ajuntaments). Així, el pacte s'estén a Benissanet (EpB-AM), Flix (ERC-AM), Miravet (UpTEP M-AM), Móra d'Ebre (ERC-AM), la Palma d'Ebre (UpTEP PE-AM), Rasquera (ERC-AM), Riba-roja d'Ebre (GIR-AM), Tivissa (AISA-UpTEP-AM) i Ginestar (ERC-AM). Llista de dones Pel que fa als socialistes, el PSC ha presentat llista a Flix, Móra la Nova, Rasquera i Riba-roja d'Ebre. En aquest sentit, cal destacar especialment per curiosa la llista presentada pels socialistes a Rasquera, formada íntegrament per dones i amb Pilar Ten com a cap de llista (i les dues suplents) són independents i es presenten sota l'empara de les sigles del PSC per afinitat ideològica, segons han reconegut. Per la seva part, les llistes de Progrés Municipal de Catalunya (PMC) a la comarca són les de Móra d'Ebre (PM per Móra-PSC-ICV), amb Josep Solé Biosca de cap de llista; i la de Tivissa (ICV-PM) amb Fermí Pellicer), alcalde i militant d'ICV), de cap de lista.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

>

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.