| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

Miquel Aubà, que va aconseguir l'alcaldia el 1999, es presenta ara amb l'IPE

M. BARRERA . Gandesa
Tot i guanyar les eleccions, Convergència i Unió va perdre pel camí, ara fa quatre anys, la capital de la comarca, Gandesa, un municipi que des del 1979 havia tingut a les seves mans. Ara, la direcció del partit ha expressat sense embuts el seu objectiu prioritari a la comarca. Recuperar la capital. I per assolir-ho, releguen Santiago Ruana, que va fracassar el 1999, i presenten una nova cara. Pere Bové, advocat i fill de Francesc Bové, reputat alcalde durant més d'una dècada.

CiU escombra electoralment a la Terra Alta. Amb el 41,3% dels vots té l'hegemonia de la comarca. Però fa quatre anys li va sortir una espina que avui encara fa mal: Gandesa. El pacte entre Alternativa per Gandesa, PP, UpG -que aquest any es retira de la cursa- i el PSC van deixar en minoria el guanyador de les eleccions, CiU, que des del 1991 ha anat perdent suport. Ara, amb la presentació d'un nou candidat, Pere Bové, es vol retornar a la situació del 1991, l'època daurada de CiU. Enfront tindrà, però, Miquel Aubà, que ha tingut temps de consolidar-se com a alcalde sota les sigles d'Alternativa per Gandesa. En aquesta ocasió, però, Aubà serà l'alcaldable sota el paraigua de les nova formació Independents per l'Ebre, un partit que aspira a captar el vot antitransvasista i que està format per un grup de càrrecs electes independents, com Aubà, i exregidors del PP. A l'hora dels pactes a Gandesa, que van fer girar la truita el 1999, caldrà veure ara si el PP, amb el nou candidat Jesús Chacón, conseller del PIDE, torna a girar l'esquena a CiU. El perfil antitranvasista d'IpE, d'entrada, fa més difícil un pacte entre els populars i la resta de partits. A la resta de la comarca, inclòs el consell comarcal, no s'esperen grans canvis; atesa la gran diferència de vots entre CiU i la resta de partits. El PP és a la Terra Alta la segona força amb el 15,8% dels vots. Aquí, però, el PP no tem una sagnia de vots com al Montsià o al Priorat; ja que l'oposició al PHN ha quedat en un segon terme.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> dalena Franch Rovira.

>

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.