| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

Poblet a Vila-seca i Ferran a Salou esperen revalidar les seves majories absolutes

M. BARRERA . Tarragona
Poques sorpreses s'esperen al Tarragonès, on en la majoria de municipis governa CiU, que avantatja en 14 punts el PSC. Els socialistes només guanyen a Constantí, el PP té una implantació comarcal gens menyspreable, amb el 14,3% dels vots; i ERC té magnífics resultats en alguns municipis però en el conjunt obté un pobre 5,7%, similar a ICV. Els republicans, amb més llistes que mai, esperen canviar, però, la tendència i consolidar-se. CiU, per la seva banda, vol mantenir l'alcaldia de Tarragona, la ciutat de Catalunya més important que governen, i recuperar almenys els vots que va perdre a la ciutat el 1999.

Amb un alcalde carismàtic a Tarragona com Joan Miquel Nadal, alliberat i absolt del procés judicial que el mantenia sota sospita fa quatre anys; projectes engrescadors com la façana marítima, i un equip absolutament continuista, CiU espera revalidar la victòria i el que és potser igual d'important; recuperar els vuit punts i el gran cistell de vots que va perdre ara fa quatre anys i que va fer que la victòria fos, com hauria dit Alfonso Guerra, una victòria amarga. Nadal, amb una precampanya que trenca motlles, competirà amb sis llistes més i tindrà com a principal contrincant Josep Fèlix Ballesteros. L'alcaldable del PSC, tot i tenir experiència a l'Ajuntament -va ser regidor justament amb Nadal quan CiU va pactar amb el PSC en la legislatura 1991-1995-, és un candidat que ha realitzat una carrera de fons durant l'últim any per donar-se a conèixer. Per tercera vegada consecutiva, el PSC presenta un candidat nou per recuperar l'alcaldia que va perdre el 1989. A la ciutat de Tarragona, caldrà veure també si el PP -que va fregar el 17% dels vots el 1999- treu rèdit del pacte de govern amb CiU i si ERC, que fa quatre anys va donar la sorpresa entrant al consistori, augmenta la representació i els electors avalen la política de pactes d'aquesta legislatura; que ha aconseguit que els republicans influïssin en la política municipal amb un sol regidor i fora de l'equip de govern. A la resta de la comarca, on PP i CiU presenten llistes arreu, la federació nacionalista renova més de la meitat de les candidatures. Destaquen els relleus de Roda de Berà i Creixell, la reconciliació a Altafulla, el recanvi a Salou i la renovació a Vilallonga, la Canonja i Constantí. ERC, que fa quatre anys ja va augmentar el nombre de llistes i aspira a mantenir l'alcaldia de la Secuita, continua el seu progrés i presenta llistes en nou municipis. Destaca Vila-seca, on els republicans van sortir escaldats per un cas de transfuguisme. El PP, molt consolidat però sense cap alcal dia, presentarà llistes als 21 municipis del Tarragonès, mentre que el PSC aspira guanyar terreny a CiU, i ICV guanyar vots després de l'aliança amb EUiA. A Vila-seca i Salou, Josep Poblet i Esteve Ferran aspiren a revalidar les majories absolutes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

>

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.