| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

Les esquerres i una nova formació, IPE, aspiren a captar el vot antitransvasament

M. BARRERA . Amposta
Hi haurà un vot de càstig al PP i CiU, els dos partits que han donat amb més o menys mesura suport al Plan Hidrológico Nacional? I si és així, la nova formació conservadora que es presenta com a alternativa als protransvasament, Independents per l'Ebre (IpE), serà la que recollirà els vots crítics; o seran les formacions d'esquerra, el PSC i ERC, que s'emportaran el gat a l'aigua? Poques vegades hi havia oberts tants interrogants per respondre en una comarca on guanya CiU còmodament.

Potser perquè el PSC espera recaptar bona part del vot antitransvasament, aquesta serà la primera vegada en la història que la formació socialista presentarà llistes a l'EMD dels Muntells i als dotze municipis de la comarca; inclòs Freginals i Masdenverge, on l'any 1999 no van aconseguir confeccionar cap candidatura. Això sí; molts dels candidats es presenten com a independents. Amb aquesta estratègia, el PSC espera superar els 45 regidors que té al Montsià i ampliar les quatre alcaldies que va aconseguir fa quatre anys: Ulldecona, Godall, Mas de Barberans i Sant Jaume d'Enveja. CiU, des de la comoditat que li dóna el 38,05% dels vots de fa quatre anys -8 punts per sobre del PSC-, espera parar almenys el cop pel suport que ha donat durant molts mesos al PHN. Caldrà veure, per una banda, si aquest suport ha desgastat la formació que ha governat les principals poblacions de la comarca i el Consell Comarcal o si el viratge de les últimes setmanes li permet mantenir l'hegemonia. L'altra formació que podria acabar a la picota, el PP, va aconseguir un 9,6% de mitjana en les eleccions i ha tingut molts contratemps per aconseguir tancar llistes; fins i tot en ciutats tan importants com Amposta. IPE, amb un discurs antitransvasament i amb candidatures a més de la meitat de la comarca, aspira a arreplegar el vot disconforme. A l'hora de formar pactes, la posició sobre el PHN també serà clau. A Sant Carles de la Ràpita, ERC ja ha posat com a condició que no pactarà amb cap partit protransvasament ni que formi part del PIDE. Els republicans presenten nou candidatures, tres més que el 1999.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Roig creu que el PHN beneficiarà CiU.

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> Independents contra CiU a la Conca

> Alarcón.

> Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.