| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

Independents contra CiU a la Conca

Les llistes alternatives volen robar part de l'hegemonia convergent a la comarca

EVA GARCIA . Montblanc
Les llistes independents intentaran robar part del pastís que, des de fa anys, es menja Convergència i Unió (CiU) a la comarca de la Conca de Barberà. Independents i convergents són les forces més votades pels ciutadans. De fet, en les eleccions del 1999, el PSC només va guanyar a l'Espluga de Francolí i el PP va fer el mateix a Solivella. La resta (excepte Barberà, Blancafort, Pira i Rocafort) va ser per a CiU, que despunta per sobre de la resta de formacions polítiques.

Als municipis més importants de la Conca de Barberà, les formacions independents s'han posat les piles per poder convertir-se en una alternativa al partit polític més votat: CiU. És el que passa, per exemple, a Vimbodí, on la candidatura independent Junts per Vimbodí (encapçalada per Lluís Grau) va rebre el mateix dia de la presentació un total de 120 adhesions de ciutadans del carrer. El partit es vol convertir en una alternativa als partits que s'han repartit el poder a l'Ajuntament durant els darrers anys, CiU i la FIC. I sembla que els ciutadans tenen clara aquesta opció. A la capital, Montblanc, de les sis possibles llistes, tres corresponen a partits sense representació parlamentària. És el cas d'Acord per Montblanc (que estan adscrits, però, a ICV i el PSC-PM), Gent del Poble (GNDPO) i la llista de la FIC-Independents per Montblanc. Aquestes llistes es trobaran a les urnes amb les de CiU, ERC i el PP, que també es presenten. A Barberà de la Conca, l'única llista que es presenta al poble és la de Barberencs pel Canvi-Progrés Municipal, que portarà el seu cap de llista, Ramon Ribas, fins a l'alcaldia. També a l'Espluga de Francolí es presenta L'Espluga Viva, com també les llistes de CiU. ERC-AM i PSC-UIE-PM (amb el tinent d'alcalde, Joan Solé i Ollé, com a cap de llista). De totes formes, la majoria de llistes són les de CiU. La coalició nacionalista té actualment 11 alcaldies i 74 regidors (d'un total de 138). Per a aquests comicis presenta 16 candidatures als 22 municipis de la comarca i els seus objectius són mantenir les alcaldies actuals, consolidar Montblanc i aconseguir l'Espluga i Solivella.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> Alarcón.

> Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

> El PHN passa factura al Baix Ebre

> grés:

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.