| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 24 d'abril de 2003
>

Dones al poder i llistes alternatives a la comarca del Baix Penedès

Sorgeixen partits independents en aquells municipis més desestructuralitzats

EVA GARCIA . El Vendrell
Formacions polítiques de nova creació han sorgit enguany en el panorama electoral a la comarca del Baix Penedès, sobretot en aquells municipis que han tingut un mandat més desigual, amb més problemes per governar o amb més alts i baixos en la gestió municipal. També al Baix Penedès, les dones socialistes han pres el rumb i la direcció que les ha de portar a ocupar llocs importants de decisió. També formacions com ara CiU prefereixen les dones, almenys, per a Cunit.

CiU de Cunit ha col·locat quatre dones en els primers llocs de la llista: Monserrat Carreras (cap de llista), Lola Doménech (número tres), Judith Soler (número 4) i Pilar Gómez (número sis). El seu exemple també ha estat aplicat pel PSC, que ha incrementat de tres a set les dones alcaldables a la comarca. Així, Helena Arribas és la cap de llista del Vendrell; Dolors Carreras, de Cunit; Imma Costa, del Montmell; Cristina Carreras, de Santa Oliva; María Jesús Sequera, d'Albinyana; Núria Güell, de Bellvei del Penedès, i Maria Antònia Rossell, de Llorenç del Penedès. De totes aquestes, només tres repeteixen i dues es presenten per primera vegada. De fet, els socialistes se l'han marcat com una de les comarques prioritàries i presenten llistes a 13 dels 14 municipis, una candidatura més que en les eleccions de l'any 1999. Contra la crisi D'altra banda, una altra de les fórmules més aplicades al Baix Penedès és la de la presentació de llistes independents i alternatives, sobretot en municipis que han patit algun nivell de crisi. Alarmant, doncs, és el cas de Calafell, on el mandat ha estat el més anormal que s'hagi produït mai. Així, a les llistes del PSC, CiU, el PP, ERC-AM, i ICV-EA-EPM, cal afegir-hi les de l'Agrupació Municipal Democràtica (ADMC), amb l'exalcalde trànsfuga Josep Parera al capdavant; i Segur i Calafell (SIC), que té com a cap de llista l'exregidor del Partit Popular Pasqual Navarro. A la capital de comarca, el Vendrell, l'alcaldia se la disputaran Benet Jané (CiU) i Helena Arribas (PSC), Francesc Caralt (PP), Eladi Llop (ERC-AM) i Manuel Cruz Rueda (ICV-EA-EPM). També cal fer esment a les candidatures Alternativa Vendrellenca i l'extrema dreta de la Plataforma per Catalunya (PXC).

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Alarcón.

> Independents contra CiU a la Conca

> L'alternativa a Antoni Sánchez? Joves montblanquins a Gent del Poble (GNDPO). Junts per Vimbodí, irromp amb força.

> CiU i el PP esperen que el seu suport al pla hidrològic no els passi factura

>

> Acord Municipal presenta 16 llistes amb l'objectiu de fer entrar els independents i ERC al Consell Comarcal

> Jaume Domènech, de nou alcaldable. El PSC respesca Cots a Falset.

> El Plan Hidrológico Nacional també esquitxa la Ribera d'Ebre

> Dones al poder. Santiago Campos no ho té tant fàcil. Les aliances d'ERC. El Progrés Municipal de Catalunya arriba a la comarca.

> CiU i PSC es disputen la ciutat de Tarragona i l'hegemonia a la comarca

>

> dalena Franch Rovira.

> Convergència i Unió, majoritari a la comarca, fixa com a màxima prioritat recuperar Gandesa

> 12 Alejandro Albesa Gironés.

> 4 Álvaro Fontanet Mas.

> El PHN passa factura al Baix Ebre

> grés:

> El PSC, la primera força de la comarca, vol arrabassar a CiU la presidència del Consell Comarcal

>

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.