| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de maig de 2024


dimarts, 11 de setembre de 2001
>

Jordi Carbonell pronunciarà el discurs institucional de la Diada a Reus

Les forces polítiques han organitzat els seus propis actes

MÍRIAM CIRÉ . Reus
Jordi Carbonell, representant de l'Assemblea de Catalunya, serà el responsable aquest any de pronunciar el parlament institucional de l'Onze de Setembre. El cementiri municipal i el santuari de Misericòrdia són alguns altres escenaris escollits per dur a terme els actes que han organitzat les forces polítiques de la ciutat.

La Diada Nacional de Catalunya tindrà com a acte central a Reus el parlament institucional de Jordi Carbonell, representant de l'Assemblea de Catalunya, a 2/4 de 9 del vespre al saló de plens de l'ajuntament. En finalitzar l'acte, hi haurà una actuació de les colles castelleres locals. Per la seva banda, la secció local d'ERC ha organitzat per a les 10 del matí al cementiri municipal una ofrena floral als morts a Reus durant la Guerra Civil. El parlament de l'acte anirà a càrrec del president de la secció local, Àngel Cortadelles. El santuari de Misericòrdia és l'escenari escollit per Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i la Joventut Nacionalista de Catalunya de Reus per fer, a les 11 del matí, una ofrena floral i uns breus parlaments, i cantar Els segadors. A més, l'entitat Òmnium Cultural Baix Camp ha organitzat un autocar des de Reus per a tots aquells que vulguin assistir als actes reivindicatius que tindran lloc a Barcelona. Dins els actes de la Diada, a la plaça del Setge de Cambrils, a 2/4 de 8 del vespre, la colla gegantera Tota l'Endenga presentarà el nou gegant, el Marqués de los Vélez. Tot seguit hi haurà l'acte institucional, en què actuarà la Coral Verge del Camí i hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Jove de Reus i amb els Amics de la Sardana de Cambrils. El ballet folklòric SPANAC, de Iugoslàvia, serà el protagonista de la Diada a Alforja, dins de les jornades internacionals folklòriques de Catalunya, i a Mont-roig del Camp hi haurà una ballada de sardanes i una xerrada sobre la Diada a càrrec de l'historiador Jaume Borràs.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Les sardanes i els castells van obrir ahir la celebració de l'Onze de Setembre a Valls

> La Vella descarrega per la Diada la tripleta, i la Joves el primer tres de nou

> Es pot fer d'una altra manera

> Contra el genocidi, Correllengua

> Lukaixenko guanya unes eleccions que l'OSCE considera «no democràtiques»

> Capçanes celebra la Diada Nacional

> Un record per al sentiment patriòtic que va portar 4.000 persones a la Devesa

> Un manifest que encoratjava a no deixar el camí de la lluita

> La prudència ens ha fet traïdors

> «Que la prudència no ens faci traïdors», vint-i-cinc anys més tard

> Sant Boi va demostrar la força de Catalunya davant l'Espanya democràtica i franquista

> A Sant Boi n'hi falten

> Les Terres de l'Ebre programen els actes propis de la Diada pensant en el riu

> «El termòmetre nacional del 76 no es pot comparar amb el d'ara»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.