| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 15 de maig de 2024


dimarts, 11 de setembre de 2001
>

La Vella descarrega per la Diada la tripleta, i la Joves el primer tres de nou

Els rosats carreguen a més el pilar de sis, el segon de la temporada

G.S. . Valls
La Vella i la Joves de Valls van tornar a fer ahir una demostració de força i potencial en l'actuació amb motiu de l'Onze de Setembre. La Vella va completar la tripleta i la Joves va fer el seu primer castell de nou pisos per la Diada.

La Colla Joves Xiquets de Valls va ser l'encarregada d'obrir plaça. Com ha estat habitual en força diades d'aquesta temporada, el castell de sortida va ser el dos de vuit amb folre, que van descarregar amb treball de terços però sense més dificultats, i que un dels dosos va rematar fent la figuereta. En segona ronda, els vermells van plantar el quatre de vuit. L'estructura era la del quatre de nou sense folre, però sense el pis de quarts, la qual cosa va multiplicar els rumors sobre la possibilitat que tirin aquest castell avui a Montblanc, tot i que no sembla el més probable. La Joves va deixar per a la tercera ronda el castell més important, el tres de nou amb folre. L'estructura va presentar algunes dificultats de quadratura i encaix, i el primer intent es va haver de desmuntar quan els dosos es col·locaven, ja que el terç de la rengla havia quedat perillosament enfonsat respecte dels companys de pis. En la repetició, el primer peu també el van haver de desmuntar. A la segona, però, el castell va pujar amunt amb molta rapidesa i una bona estampa i es va descarregar sense gaires problemes. Van acomiadar l'actuació amb dos pilars de cinc girats. La Vella, per la seva banda, va treballar des de la primera ronda i va començar l'actuació amb el tres de nou amb folre. Tot i que es va haver de defensar en la sortida de la canalla, va donar en tot moment garanties. Més dificultats va presentar el quatre de nou amb folre. Després de desmuntar dos peus, el castell va tirar amunt, però va patir molt en la descarregada. Primer el quart d'esquena al carrer de la Cort va quedar massa obert, i a la sortida de sisens hi va haver una forta reblincada perquè el terç d'esquena a la plaça se'n va anar enfora, però el tronc i el folre van treballar fins a descarregar-lo. Com a tercer castell la Vella va descarregar sense complicacions el cinc de vuit, i va completar la que, de fet, és la primera tripleta de la temporada per als vallencs. A més, els rosats van posar la cirereta a la diada carregant el pilar de sis, coronat per una enxaneta minúscula però decidida. És el segon espadat de sis que carreguen aquesta temporada, en què la Vella ha trigat una més a portar-lo a plaça. Així doncs, la diada va donar motius de satisfacció per a les dues agrupacions vallenques. La Joves, que encara està assaborint l'èxit de Sant Fèlix, va poder completar un registre superior al de, per exemple, la Firagost. La Vella, per la seva banda, ha aplicat la millor teràpia possible després de Vilafranca, primer a Torredembarra i ahir a Valls. Per valorar l'actuació d'ahir cal tenir en compte també que l'any passat va ser el primer en què es van veure castells de nou pisos gentilesa de la Vella en l'actuació amb motiu de l'Onze de Setembre, tot i que els darrers anys s'hi havien vist construccions importants com el dos de vuit, el cinc o el quatre amb el pilar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Es pot fer d'una altra manera

> Contra el genocidi, Correllengua

> Lukaixenko guanya unes eleccions que l'OSCE considera «no democràtiques»

> I avui, segona part

> Un record per al sentiment patriòtic que va portar 4.000 persones a la Devesa

> Un manifest que encoratjava a no deixar el camí de la lluita

> La prudència ens ha fet traïdors

> «Que la prudència no ens faci traïdors», vint-i-cinc anys més tard

> Sant Boi va demostrar la força de Catalunya davant l'Espanya democràtica i franquista

> A Sant Boi n'hi falten

> Les sardanes i els castells van obrir ahir la celebració de l'Onze de Setembre a Valls

> «El termòmetre nacional del 76 no es pot comparar amb el d'ara»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.