Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

18.01.2015

A fer lleis

En política sempre és més difícil entendre't amb el que tens molt a prop que amb el que queda lluny. No m'he equivocat en escriure-ho: ho ensenya l'experiència. No obstant això i per descomptat els acords seriosos, els duradors i transcendents, només els pots fer amb els que estan molt a prop. Per això negociar pot ser tan condemnadament difícil com ho ha estat per a CiU i ERC aquests dos mesos. Sobre la campana final, però, va arribar l'acord. Amb els bons oficis de la societat civil, jugant un paper de generadora d'unitat que en el vostre país, Martxelo, crec que seria fins i tot més important que ací.


Siga com siga hi ha data per a les eleccions en què els catalans decidirem la constitució o no de la nostra república: el 27 de setembre de 2015, només d'ací uns mesos. L'acor reaccionat de forma agra però crec que això es pot entendre. I estic tranquil, perquè si alguna cosa ens ha ensenyat aquests mesos és que la CUP mai no s'amaga quan la seua participació és necessària.


CiU i ERC han pactat un programa molt sensat: fer lleis i decrets, incorporar algun republicà en un lloc de 'supervisió' de com el govern tira endavant el procés d'independència i acabar de modelar un full de ruta que en secret han anat consensuant ells dos amb la CUP, els socialistes de MES i ICV. Res de grans frases i grandiloqüències aquesta vegada sinó treball, treball i més treball encara. I res de mirar cap enrere. El futur és el que ens importa i dels errors passats en tot cas ja se'n faran càrrec els historiadors. Quan toque.

Editorial