Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

14.06.2015

La jugada de Mas

Aquest cap de setmana s'accelera tot. El constitucional ha declarat il·legals els dos milions tres-cents mil catalans que vam votar el 9-N. Gràcies. Unió Democràtica decideix si dóna el seu suport o no a la independència. Decidisca el que decidisca el partit de Duran finalment es partirà i la coalició amb Convergència deixarà de tenir sentit. També avui el Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveras decidirà com encara el 27-S des de l'esquerra més transformadora. I ahir vam veure com es constituïen els ajuntaments amb pactes de tot color i pelatge.


Amb tot plegat, a partir de demà tot estarà ja encarat a les eleccions més importants de la història de Catalunya. I la gran pregunta que queda per resoldra ara ja és quin és el pla del president Mas.


Tot indica que jugarà amb força la basa del seu prestigi personal i segons diuen aquesta setmana veurem els primers indicis de com ho farà. Podria presentar-se a les eleccions amb una llista d'independents, alcaldes i polítics de diversos partits, centrada en la independència. Una llista que evitaria les sigles de Convergència i Unió. Fins i tot les de Convergència.


Les eleccions municipals van demostrar que el país està girant cap a l'esquerra. Mas necessita guanyar les eleccions i per a això haurà de fer propostes molt clares, contundents i arriscades. Ha de deixar anar el llast d'Unió i acabar amb les ambigüitats que tenir Duran al costat representa. Si ho fa la partida estarà oberta perquè el seu prestigi personal i la seua credibilitat són grans. Més grans encara quan la justícia espanyola insisteix, com va passar dijous, en processar-lo per al 9-N.


Hi ha rumors en el sentit que pretenen inhabilitar-perquè no puga concórrer a les eleccions. Des del punt de vista tècnic és molt difícil que puguin fer-ho però no podem obviar mai que els espanyols són especialistes en equivocar-se. I si ho fan, en aquest cas podria ser, simplement, l'equivocació final. I el millor pla que Mas podria haver imaginat.

Editorial