Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

19.04.2015

Un ministre embogit

Aquesta setmana el comissari en cap de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, ha denunciat que la policia espanyola no comparteix amb els Mossos d'Esquadra informació que hauria de compartir i que afecta de forma important la seguretat dels ciutadans catalans. La polèmica s'ha originat arran de la detencions d'un grup gihadista per la policia catalana i la posterior manipulació dels fets pel ministre espanyol d'interior.


El cas serà cèlebre. Tot i que en l’operació es va detenir un ultra espanyolista que volia matar jueus (quina empanada mental...) el ministre va decidir acusar l'independentisme de fomentar ni més ni menys que la creació d'una república islàmica de Catalunya. Potser davant una imbecilitat d’aquest nivell hauríem riure i ja està. El beat de Fernández Díaz, un autèntic ultra catòlic, no és precisament la persona més adequada per opinar d’aquestes coses. Però quan els tècnics, els qui fan la feina, irrompen en el debat i expliquen que aquest senyor a banda de dir ximpleries frena l'accés de la policia catalana a bancs de dades substancials per a la seguretat de Catalunya, dels seus ciutadans i d’Europa aleshores la cosa pren una altra dimensió.


Perquè d'entrada tenim dret a preguntar-nos quina és, llavors, la finalitat de la policia espanyola, què fan ací? Ajudar i protegir la població catalana no ho ha de ser vist que prefereixen exposar-la a riscos innecessaris. Si no fos així s'esforçarien per millorar al màxim la col·laboració i això passa de manera inexorable perquè les tropes que tenen el control del carrer, o siga els Mossos, tinguen accés ràpid i complet a tota la documentació que siga necessària per a fer bé la feina.


El plantejament de Fernández Díaz és, doncs, il·lògic però ho és més encara intentar embrutar la feina que la policia ha fet amb fantasies polítiques que només semblen explicables per la ingestió d’alguna substància. Perquè realment la tesi de la república islàmica catalana supera tot el que hem escoltat fins avui.


Editorial