Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

07.12.2014

L'hora de la política

Superada la conferència d'Oriol Junqueras sembla que ha arribat l'hora de la política. T'ho pose en perspectiva Martxelo: hi ha un munt d'acords sobre la taula. Els partits sobiranistes catalans estan d'acord que no hi ha res més que fer amb Espanya i que ja no hi haurà una altra legislatura autonòmica. Estan d'acord que cal anar ràpid a unes eleccions. Estan d'acord que després d'aquestes eleccions ha de crear-se un govern d'unitat. Estan d'acord que aquest govern ha de proclamar, si pot ser de manera negociada però sinó de forma unilateral, la independència de Catalunya. I estan d' acord que en qüestió de pocs mesos ha d'estar redactada la constitució de la república catalana.


CiU, ERC i CUP comparteixen això i supose que des del teu país el valor d'aquesta unitat ha de ser extraordinàriament visible, d'un contrast enorme. No n'estan d' acord, però, en com convocar les eleccions. ERC i la CUP no volen sumar-se a la idea de Mas de fer una llista unitària capaç d'aconseguir la majoria absoluta.


Molts vivim aquests dies amb una certa impaciència que de vegades ens porta a gestos que no ajuden i que després saben greu. Pot ser que tant acord com hi ha sobre la taula tot es quede en no res per la qüestió de les llistes? Mas defensa que una de les llistes ha d'aconseguir la majoria absoluta per enviar un missatge inequívoc a la comunitat internacional. Junqueras creu que no és necessari fer-ho així i que la unitat és possible amb això que en diu llistes paraigüa.


És l'hora doncs de la política. Sé que hi ha enginyers i miners treballant dur en resoldre-ho i estic segur que es resoldrà. Potser amb una fórmula nova i imaginativa que ara no podem endevinar, una on ningú puga declarar-se vencedor. Qualsevol altra situació seria simplement ridícula. Deixar-nos perdre el tot per tant poca cosa...

Editorial