Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Martxelo Otamendi

30.11.2014

El prefix

Si en les pròximes eleccions a Catalunya els partits a favor de la sobirania s'han de presentar conjuntament o cadascun amb la seva pròpia sigla i amb la seva pròpia llista. Heus aquí una qüestió que cal decidir com més aviat; perquè si s'avancen les eleccions atès que el calendari electoral d'Espanya per al 2015 ja està complet, caldrà avançar-les cap a febrer. En principi i a no ser que el president d'Espanya Mariano Rajoy, conscient que les previsions per al PP són cada vegada pitjors, decideixi avançar al febrer ell mateix les eleccions legislatives d'Espanya.


La setmana passada el president Mas va presentar una proposta i ara tothom està esperant/estem esperant el que pugui proposar Junqueras demà passat. Mentrestant, i això passa després que jo hagi escrit aquest text, l'ANC i Omnium també publicaran seva opinió i les seves propostes. I no seré jo qui us expliqui, amics catalans, quina és la força d'aquestes dues entitats.


Des d'una perspectiva sociològica no queda molt temps, perquè aviat tots estarem jugant a l'escalèxtric, si fa no fa durant almenys dues setmanes. No és el mateix que dos o tres partits, cadascú d'ells amb la seva candidatura fàcilment reconeixible, prés tingui el suport dels tres partits.


Suposo que a Catalunya i arreu la gent a favor de la independència aprova de molt bon grau els conceptes creats a partir del prefix co- . Sense barrejar-se, sense diluir-se, sense apilar-se, cadascú aferrant-se a la seva identitat, Però com... I qui vulgui actuar fora d'aquest camp té un futur difícil. La llista única té un problema, molt greu: suscitarà una sociologia d'oposició, mobilitzarà el que està desmobilitzat i despertarà el fantasma del frontisme. Crec que es tracta d'un càlcul que cal considerar.

Editorial