Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Martxelo Otamendi

23.11.2014

'Conillets' independentistes

Fa molt que estaven callats. Massa. Tot i que avui no generen la por i la inquietud de fa anys la veritat és que fan pensar molta gent. Sobretot als qui els van patir durant el règim de Franco, els darrers anys i els altres, quan protagonitzaven la repressió. És una por que passa de generació a generació, una por que es torna roja cada cop que parlen els militars.


Durant aquesta setmana dos dels principals caps de l'exèrcit espanyol han trencat en públic el silenci que semblaven guardar els darrers anys. Els militars preocupats per la situació catalana sembla que parlin amb la boca petita però diuen coses. Recordem aquell que en una Pasqua Militar a Sevilla va proposar enviar els tancs a Barcelona.


Ara han estat dos els militars parladors. El primer el cap de l'exèrcit de terra que ha dit que això que està passant a Catalunya és perquè el poder central és massa feble. Se li ha entès tot: quan la metròpoli és forta i poderosa eixes coses no parlen. És clar que això és un avís al govern del PP per tal que actui amb més fermesa a Catalunya. Per arrodonir el pensament i de passada conferir categoria de colònia a Catalunya el general ha recordat ni més ni menys que en una situació semblant Espanya va perdre Cuba i Filipines.


El segon militar és aquest que comentes tu. Ha afirmat que hi ha una manca d'adhesió a una Espanya gran, que l'orgull nacional està a un nivell extraordinàriament baix i ha intentar cercar d'on ve la poca seducció de la marca Espanya. I, sorprenentment ha trobat que la culpa és que no hi ha un servei militar obligatori i que és per culpa d'això que els joves no li donen valor a la unitat d'Espanya i no es rebel·len contra el que està passant a Catalunya.


Aquest militar hauria de saber que a Catalunya, i al meu país, la major part dels homes més grans de 45 anys van fer la mili. I a tots ells els van intentar inculcar aquests pressumptes valors, sense aconseguir-ho. Que els ho pregunte si vol als centenars de milers de conillets d'indies d'aleshores que tanmateix van votar independència el nou de novembre.

Editorial