Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

16.11.2014

Sediciosos

Finalment el 9-N va ser un èxit espectacular. En termes polítics i en termes, també, de participació popular. Diumenge passat va ser literalment un dia per a la història. I els intents de disfressar-ho, de ridiculitzar-lo, cauen pel seu propi pes: agafen qualsevol diari del món del 10 de novembre.


Durant la setmana, a més, hem assistit a una picabaralla considerable dins les files de l'unionisme. S'estan posant francament nerviosos. Primer per l'evidència dels fets, per la potència de l'independentisme. Però sobretot perquè la reacció de l'estat ha evidenciat els seus límits. No van poder fer res per impedir el 9-N i de moment tenen moltes dificultats per fer alguna cosa que castigue el govern català. Que el castigue, vull dir, en termes judicials.


Expliquen que el primer esborrany de la fiscalia de l'estat definia el govern de Catalunya com a 'govern sediciós'. I que els fiscals catalans es van negar a seguir aquest camí. Així està la cosa. En el codi penal espanyol la sedició d'una autoritat es castiga amb entre deu i quinze anys de presó. I per tant que algú estiga pensant en aquesta via la veritat és que resulta incomprensible. Tant que encara que el fiscal general de l'Estat ho escriga i ho presente els seus fiscals a Catalunya li diuen que per ací ells no van a anar.


Veurem doncs com acaba tot. Però sens dubte que el govern espanyol ho té complicat. Si no fa res les lleis espanyoles seran cada vegada més un record llunyà i el país se n'anirà sense pors de cap tipus. I si ho fa i s'embolica en la troca de la sedició aleshores el que provocarà és un incendi descomunal a Catalunya, però també a Europa .

Editorial