Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Martxelo Otamendi

02.11.2014

El segon bot

Les principals institucions espanyoles -el govern, el Consell d'Estat i, segurament, el Tribunal Constitucional- volen funcionar amb la raó de la prohibició. I tots sabem que el Congrés i el Senat, si votessin, farien el mateix: prohibir. El diccionari polític d'aquestes institucions espanyoles té molt poques pàgines: 'No', 'que no', 'constitució', 'no es pot', 'no ho permetrem'... i poques coses més.


El Consell d'Estat espanyol, el regne de la corrupció, ha decidit, i ho ha fet de forma unànime, que manquen garanties democràtiques per poder votar. Anteriorment, quan van decidir sobre el decret anterior de la consulta, tots els membres estaven d'acord també, deixant clar que en les qüestions d'estat no hi ha lloc per a les veus crítiques.


A Espanya hi ha moltes veus en contra d'aquesta actitud però tenen molt poques oportunitats per expressar-ho en públic. Tanmateix són més del que creiem: són simples ciutadans, però hi són. El missatge enviat dijous pel Consell d'Estat i dies després pel Tribunal Constitucional és clar: 'aquesta és una qüestió que correspon a tota Espanya , i la decisió l'ha de prendre tot Espanya'. En cap dels processos d'independència dels últims anys, arreu del món, no s'ha vist mai res de semblant. Però a ells tant els hi fa.


En la roda de premsa que va donar després de la crisi, el president Mas va dibuixar una estratègia de dos bots. La consulta adaptada del 9 de novembre i després les eleccions anticipades. Amb la decisió que ha pres el Consell d'Estat i amb la decisió que segons sembla prendrà el Constitucional dimarts vinent, en el calendari cada vegada és menor la la distància d'un bot a un altre. Urnes preparades...

Editorial