Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

03.05.2014

Apologetes

La guàrdia civil ha engegat una campanya de publicitat que consisteix a passar per les escoles, disfressar els xiquets amb el seu uniforme i deixar-los jugar amb armes. De vegades fins i tot els deixen tocar armes de veritat.


La guàrdia civil va per les escoles fent apologia de la violència. Ens diuen, per a justificar-ho, que això passa a tot arreu i que ho fan totes les policies del món. No és cert. Hi ha moltes policies del món que visiten les escoles. Però per parlar o ensenyar les normes bàsiques de trànsit i, en alguns països, també per advertir sobre qüestions com ara les drogues o el racisme. Res a veure amb el desplegament armamentístic d'un cos armat que, a més, continua tenint règim militar. Personalment, crec que la seua presència en els centres educatius és completament fora de lloc.


Oimés quan la hipocresia de l'estat permet que la mateixa setmana una vintena d'usuaris de Twitter i Facebook siguen arrestats, acusant-los de 'apologia del terrorisme'. Del terrorisme d'ETA i dels GRAPO, concretament. Els catalans aguantem cada dia insults i amenaces greus a través de les xarxes. Cada dia hi ha gent que vol que ens posen bombes, que ens morim tots, que ens passe una hecatombe. Ho fa gent amb nom i cognoms, reincidents, coneguts i ben sovint vinculats a grups violents de l'extrema dreta espanyola. Però aquests no els empaiten. Ni els empaitaran mai, no cal que ens enganyem. Igual que s'han afanyat a cridar a declarar el jutge Vidal, que amb un grup de juristes ha començat a elaborar un model de constitució per la república catalana, però no cridaran mai els habituals de la FAES.


L'estat no s'equivoca, perquè sap prou bé quina és la seua nació i quina no.

Editorial