Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

26.04.2014

Units

La presentació de Societat Civil Catalana ha servit per a escenificar per primera vegada a Barcelona el front espanyolista que vosaltres coneixeu de fa anys. Per primera vegada, dirigents socialistes van seure al costat dels líders del PP en un acte en favor d'Espanya i contra el procés. I, per cert: també al costat de Ciutadans i, alerta!, de l'extrema dreta de Vox.


Tanmateix, el valor real del gest no el sabrem fins que no hagen passat les eleccions. Perquè aquest PSC que seu amb l'extrema dreta és el PSC que va ser? El mateix dia Quim Nadal dimitia els càrrecs i la majoria de l'executiva de Girona plegava. El degoteig de renúncies de càrrecs públics i de militants no s'atura i fa dubtar seriosament que siga viable, el PSC actual. Quants són? Quants vots tenen?


Cal recordar que el PSC es va presentar a les eleccions amb el dret de decidir al programa. Acordat amb l'estat. Ara, però, usen aquests vots per a anar contra el dret de decidir. Fins i tot si és acordat amb l'estat. Moure's cap als hereus del franquisme és deixar de ser allò que són. I quin públic, més enllà dels incondicionals, esperen aconseguir així?


Aquesta setmana per primera vegada he notat a Twitter que determinats militants del PSC es comportaven d'una manera molt agressiva. Fins ara discrepaven civilitzadament però no insultaven. Però de sobte el to ha canviat. Els qui queden dins el búnquer de Nicaragua sembla que ja no tenen manies. Ja veurem com reaccionen quan hi haja resultats...

Editorial