Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Vicent Partal

21.12.2013

Obsedir-se amb l'escola

En el nostre cas, Martxelo, la cosa no h aarribat encara als nivells que expliques de Navarra. Però al nostre país aquesta setmana també hem hagut de parlar d'escoles, lleis i policies. A Mallorca la policia es va presentar a la seu de l'Obra Cultural Balear per a 'interessar-se' pels diners recollits per la Caixa de Resistència del moviment dels docents. Ho van fer a instàncies d'un minúscul grup espanyolista i causant una enorme indignació. Més encara tenint en compte que hores després el PP anava a aprovar al parlament balear una llei que prohibeix desplegar la senyera a les escoles. I ho fa, alerta, no només perseguint amb multes als qui les pengen sinó també als qui no les despengen.


En el vostre cas i en el nostre, en tots dos, apareix amb claredat l'obsessió que l'estat té amb l'escola, amb l'educació. A Madrid compren feliços aquella facecia segons la qual tots els problemes que pateix l'estat espanyol tenen el seu orígen en l'escola. Especialment pel que fa als problemes nacionals i lingüístics. I en eixe sentit és molt significativa l'actuació precisament a Navarra i les Illes, com intentant actuar abans que el problema esclate del tot.


Cosa que converteix aquests fets en deplorables però alhora en exemplificadors. Que el govern que no té cap problema a l'hora de reclamar que s'espanyolitzen els xiquets catalans veja coses rares en els mestres navarresos o mallorquins al cap ia la fi el que posa de relleu és que hi ha una confrontació oberta, que ells no són el nostre govern i, i això em sembla especialment significatiu, que la nació existeix per damunt dels límits administratius i ells la viuen com una unitat d'agressió.


Editorial