Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/19>

Martxelo Otamendi

14.12.2013

En el punt de mira de molts cors i molts ulls

Si féssim el trending topic dels diàlegs que hi ha hagut aquests tres dies entre els abertzales del nostre país, segurament, aquestes frases de queixa o semblants apareixerien en el nivell superior de la classificació: ‘I , aquí, quan ? ‘, ‘Aquí també hauríem de fer alguna cosa’, ‘a què esperen els partits abertzales d'aquí?’


Durant molt temps, els bascos hem estat en el punt de mira de la gent de Catalunya; estàveu malalts de basquitis , tal com hem dit moltes vegades. Però ja s’ha acabat per a vosaltres l'època d'estar contemplant a una altra gent. Pertanyen ja al passat aquelles pràctiques amargues de subestimar-vos , aquelles èpoques en què no trobàveu ni amb lupa cap rastre d'autoestima. I, si tot surt bé, no tornaran mai. Vet aquí, segons el parer d'aquest espectador foraster, una de les claus de tot el que està passant i del que esteu fent.


Us heu llançat al carrer i heu començat a comptar. I en adonar-vos que sóu més del que tots imaginàveu, heu cregut que és possible aconseguir això que havieu somiat tantes i tantes vegades: que no va ser tasca fàcil , però que és factible.


Això ha deixat fora de joc a gran part de les autoritats i els opinadors d’Espanya: aquest convenciment, aquesta irreversibilitat que denota qui ha superat ja una fase. I només se’ls acut mostrar la Constitució espanyola, a la qual molta gent vostra li atribueix ja el mateix valor que jo puc atribuir a una postal d'Antonio Machin de quan jo era petit. I això malgrat que la Constitució va obtenir el 90 % d'acceptació a les urnes al Principat.


Aquesta pot ser una altra de les claus: que aquella constitució que va obtenir tanta acceptació a les urnes s'ha convertit avui en una cotilla per al vostre desenvolupament. Aquella font d'il·lusió s'ha convertit avui en una estratagema .


Us espera un futur interessant, sóu en el punt de mira de molts ulls i cors, més encara en els nostres països. Us queda molt encara però sóu més aprop que mai i si triomfeu vosaltres també serà un triomf nostre.


Cuideu molt als qui estimeu.

Editorial