Opinió

 

<82/169>

Vicent Partal

15.04.2011

A València, dissabte

Demà, dissabte, la cita, una més d'aquesta primavera apassionant, serà a València. ACPV hi ha convocat una manifestació per a exigir que TV3 es veja al País Valencià. Que tingui èxit és una responsabilitat, en primer lloc, dels organitzadors i dels valencians en general. Però, en aquesta ocasió, com en tantes altres, l'agressió no és tan solament contra una part del país, sinó contra tot. I la resposta cal que siga de tots, de tothom.

La poca-vergonya del PP contra els repetidors de la televisió catalana és tan gran que la intencionalitat política es delata sola. De primer ho van intentar (parlem de fa gairebé quatre anys) a través dels tribunals. Van aconseguir algun èxit, però també fracassos amb jutges que no ho veien clar. Per tant, van canviar una llei secundària i se la van fer a mida per poder desmuntar la xarxa de repetidors de TV3 i, encara més, per poder destruir Acció Cultural del País Valencià. Aquests dies s'ha sabut que els mateixos arguments que el govern valencià fa valer per tancar TV3 no els accepta per tancar televisions de tarots i coses rares.

L'operació presidida per Francisco Camps, cada vegada més sol en tots els camps de la vida, es proposa d'afeblir el conjunt del país, de desfer la consciència valenciana, d'implantar una mena de tanca de ferro que aïlle el Principat, i és una mostra més de l'autoritarisme pre-constitucional del PP. A la italiana.

Resistir a tot això, ho fem milions de valencians i valencianes cada dia. Però dissabte, demà, serà un bon dia per a demostrar-ho al carrer i per a rebre l'escalf solidari de la resta del país, del país conscient que hi ha en joc més que una televisió i més que unes comarques.

Mail Obert