Opinió

 

<82/169>

Vicent Partal

05.04.2011

L'absurd primer judici del cas Gürtel

El primer judici del cas Gürtel començarà avui a València. Però la paradoxa és que no seurà a la banqueta dels acusats cap militant del PP, sinó el portaveu parlamentari del PSOE, acusat de manera surrealista d'un suposat delicte d'encobriment.

El 24 de març de 2010, a les Corts Valencianes Luna va ensenyar un dossier de la policia que detallava com la xarxa Gürtel havia guanyat tres milions d'euros en un concurs de Canal 9 en ocasió de la visita del papa a València. Atès que el dossier era sota secret de sumari, el Tribunal Superior de Justícia va encausar Luna pel fet d'encobrir qui li havia facilitat el dossier. Luna diu que no ho sap, perquè va ser anònim, el fiscal ha demanat d'arxivar la causa i el PP, sense gens de vergonya, vol dos anys i nou mesos d'inhabilitació del portaveu socialista.

I ací som. Avui tindrem finalment les primeres imatges d'un tribunal jutjant el cas Gürtel, però per la porta, acaçats pels periodistes, no eixiran ni Camps ni els integrants de la trama, sinó Àngel Luna, i supose que Alarte i un bon grapat de diputats socialistes. Un absurd més. Una vergonya.

Mail Obert