Opinió

 

<82/169>

Vicent Partal

08.04.2011

Voteu sí

Diumenge arribarà una nova tanda de les consultes sobiranistes. Amb l'atenció centrada especialment en Barcelona. Aconseguir que vote molta gent és fonamental, i tots hi hem de posar el nostre gra de sorra. Per aconseguir un bon resultat de participació però també per aconseguir un bon resultat del sí a la independència.

Una de les raons de l'èxit de les consultes ha estat la capacitat d'endegar una 'administració paral·lela' preparada per a convocar i portar a terme unes eleccions amb les màximes garanties d'imparcialitat. Plenament d'acord. També en el fet que qualsevol vot és vàlid, siga quina siga l'opció, i que ningú no és més català, ni deixa de ser-ho, pel fet de voler la independència o pel de rebutjar-la.

Però, dit això, tot aquest moviment té sentit, sobretot, per a demostrar la força del sí.

Des d'Arenys de Munt al voltant de les consultes s'ha bastit una organització extraordinària amb desenes de milers de voluntaris que han bastit complicitats de tota mena i a tot arreu. No és tan solament qui arreplega i anota el vot. Hi ha qui facilita la llum o els ordinadors. Qui deixa magatzems per a custodiar les urnes. Qui deixa les urnes. Qui posa la cara al servei d'un vídeo. Qui passa les vesprades enganxant cartells a les botigues. Qui porta entrepans als qui són a les taules. Qui posa un distintiu a Twitter. Qui fa una conferència o participa en un debat. Qui...

I la immensa majoria d'aquesta gent, diria que tota, al final té una motivació que va més enllà del dret de decidir i que no és sinó la de la independència. Fer visible el dret de decidir, ara i ací, no tinc cap dubte que és una manera d'avançar cap a la independència. Però per a avançar cap a la independència diumenge cal votar sí.

Mail Obert