Opinió

 

<79/169>

Vicent Partal

15.07.2011

Trons i llamps

L'economia local i global fa anys que va malament, però avui divendres sembla com si estiguera a punt de rebentar. A Europa, Alemanya evita l'anunciada reunió per a parlar de Grècia i Itàlia. A Itàlia dilluns els ciutadans començaran a pagar cada volta que vagen al metge, entre altres mesures de control del dèficit. A casa sabrem que Catalunya Caixa i segurament altres no passaran els famosos controls de test. I a Washington la Reserva Federal, en un gest insòlit, renya els diputats dient-los que estan 'jugant amb foc' i que poden portar el país a la fallida.

Mentrestant el conseller Mas-Colell insinua que els funcionaris de la Generalitat de dalt s'hauran d'estrènyer el cinturó més del que els havien dit i el president de la Generalitat de baix literalment s'amaga a l'espera de saber, avui segurament, si anirà a judici per la roba del cas Gürtel. Ah! I Murdoch cau sobtadament del pedestal i passa a ser una mena de pària multimilionari.

No sé com acabarem el dia d'avui, però té tots els ingredients perquè algun dels molts casos que estan en màxima tensió a primera hora del matí siguen un gran argument informatiu a la nit. I no precisament per raons amables i positives. Caldrà obrir el paraigua (que, per cert, també diuen els de l'oratge que plourà en ple juliol...).

Mail Obert