Opinió

 

<79/169>

Vicent Partal

22.06.2011

Camps organitza una barricada a les Corts

Normalment, quan un president presenta un nou govern, hom mira els canvis fets per esbrinar cap on és que vol anar. Però en la renovació del Consell feta ahir pel president Camps em sembla que més val que desviem la mirada en una altra direcció: cap al parlament.

Perquè tot indica que en aquesta legislatura el focus central de la política valenciana seran les Corts, i diria que Camps ho ha entès i ha reaccionat. Ha reaccionat enviant-hi qui fins ara era la seua guàrdia de cos, començant per Cotino i Blasco. Que són homes durs, acostumats a bregar fort i a plantar cara resoludament contra qui siga. Gent capaç de qualsevol maniobra i ben entrenada.

És cert que Camps també es treu de damunt, d'aquesta manera, una colla dels encausats que fins ara tenia al govern –de fet, tan solament hi resten ell i la consellera Bonig per un afer menor. Però crec que, enviant els seus homes més experimentats al palau de Benicarló, més que no resoldre una qüestió d'imatge el president pretén aixecar una barricada ben alta.

Perquè sap que aquesta legislatura tindrà una oposició molt més espectacular al davant i sobretot perquè creu que un dia tindrà un possible judici per corrupció. I aquell dia no pot deixar que se li'n vaja el parlament de les mans...

Mail Obert