Opinió

 

<79/169>

Vicent Partal

07.06.2011

No s'entén

El PP ha aconseguit d'aturar legalment el procés de constitució del nou ajuntament de la ciutat de Barcelona. Reclamant una revisió de vots per veure si pot furtar un regidor a CiU ha aconseguit que l'ajuntament del cap i casal no es puga constituir dissabte vinent. Canviaria molt que aquest regidor ballara? No. I doncs?

És evident que el PP vol marcar territori. Estan molt contents d'haver aconseguit créixer en aquestes municipals. Estan molt il·lusionats amb la possibilitat de governar a Badalona i volen, segurament, posar la cirereta guanyant un regidor més a Barcelona. No per canviar el govern, que serà de CiU, passe què passe, sinó per acostar-se al PSC. El resultat ara és de 15 regidors de CiU, 11 del PSC i 8 del PP. Si el regidor en joc passa de CiU al PP, la distància entre el PP i el PSC serà de dos regidors i això visualitza un quasi empat molt airós per a ells amb vista a les eleccions espanyoles.

El mal és que les juntes electorals provincial i estatal ja han dictaminat sobre el cas i han deixat les coses com estan. El PP exigeix que es validen uns vots que foren considerats nuls i que podrien bastar per a prendre un regidor a CiU. Les juntes electorals els han analitzats i han dit que no. El PP es podria haver conformat, però lluny de fer-ho, i en un gest insòlit ha portat el cas al Tribunal Superior de Justícia. I qui sap si no voldrà anar més enllà.

Ara, el preu de tot plegat és de deixar la ciutat sense govern a efectes pràctics com a mínim durant tres setmanes, potser més i tot. I això paga la pena? Paga la pena que en un moment tan complicat com l'actual el PP dificulte la constitució del nou consistori, essent així que dues instàncies ja li han dit que no té raó?

Aquest és un cas paradigmàtic que explica alguna de les raons de l'allunyament dels ciutadans de la política. Que la discussió té interès i importància és clar. Però és incomprensible que no puga resoldre's d'alguna manera que no tinga una conseqüència tan dura com la de paralitzar l'ajuntament. Perquè, fent-ho com ho fa, sembla talment que, al PP, li interesse més el seu joc d'aritmètiques que no la realitat del carrer.

Mail Obert