Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<148/169>

Vicent Partal

07.06.2005

Espanya, comunitat autònoma d'Europa

Sembla que s'ha acabat això del tractat que volia establir una (pretesa) constitució per a la Unió Europea. La cosa té la seua lògica. Després del contundent no neerlandès i francès no té gens de sentit polític d'aguantar un tractat desastrós com el que ens proposaven. Ai!, però resulta que Espanya l'havia aprovat. I doncs? Ara Espanya començarà a tastar en pròpia pell què significa ser una simple comunitat autònoma... d'Europa.
Aquests dies la reacció a tot Europa ha estat contundent: a ningú no li importa el vot espanyol, per insignificant. I per més que el govern autònom espanyol intente de pressionar a tort i a dret recordant allò que han decidit els súbdits de la monarquia, és una obvietat que tant hi fa què diguen i vulguen. Simplement, no tenen la més mínima possibilitat d'influir. Algunes veus dels de Madrid, poc acostumats a la vida moderna, s'han esquinçat la samarreta de la selecció espanyola i s'han tapat amb el toro de la bandera. Indignats de constatar que poc que val la seua voluntat. Indignats de constatar que la seua voluntat no és, diguem-ne, sobirana. Benvinguts al club, xiquets!

Mail Obert