Opinió

 

<145/169>

Vicent Partal

07.09.2005

Faena ben feta

Que conste que el nom d'Oficina Antifrau no m'agrada gens i que no crec que al Principat es visca, ni ara ni fa anys, cap situació de corrupció generalitzada de la classe política. Però, dit això, el conseller primer Josep Bargalló ha afegit un bon punt al seu marcador particular..., i al del seu govern, evidentment.
I hi ha afegit un bon punt precisament per la capacitat d'innovar. El model proposat és interessant per les conseqüències i les repercussions que té: per a la Generalitat i per als ens locals, però també per a les empreses i particulars. És interessant perquè és un model que desgovernamentalitza. Als països més avançats cada vegada hi ha més entitats que no depenen del govern i els seus capricis, però que controlen parcel·les efectives de la vida pública, i en responen, en tot cas, al parlament. Aquest camí ja es va obrir fa anys entre nosaltres, per cert, amb un organisme com el CAC, que avui també és notícia. Però l'Oficina va més enllà que totes les iniciatives anteriors. Finalment, l'Oficina és interessant perquè és una iniciativa de país, a la qual estan sotmeses totes les institucions pròpies, i sols en resten fora els àmbits (ai!) superiors, espanyol i europeu.
Enfangats com ens trobem en la lletra petita de la política hi deu haver qui voldrà subratllar que aquesta és una victòria de Bargalló, o d'Esquerra, contra els seus socis de govern. I potser és cert, però cal no rabejar-s'hi. Perquè l'anècdota no faça petita una faena ben feta.

Mail Obert