Opinió

 

<145/169>

Vicent Partal

22.07.2005

L'error de fer un estatut

Fer un estatut en aquesta legislatura ha estat un error. Perquè ningú no està per la feina. El resultat electoral va ser dolent per a tots plegats, perquè va obrir una situació, de govern i oposició, en què tothom està incòmode. En conseqüència, no fan sinó pensar en com aniran les pròximes eleccions i en la manera de corregir l'actual correlació de forces, per millorar la pròpia. I així ens va.

L'espectacle és colossal. Es redacta un nou estatut de 218 articles i els cinc grups polítics del parlament hi presenten, tot seguit, 554 esmenes! És cert que el govern no volia que fóra l'estatut del govern, però té gaire sentit que el tripartit hi presente més esmenes que no CiU, per exemple?
Jo crec que som on som perquè el PSC únicament vol salvar Zapatero. Perquè CiU únicament pensa a recuperar el govern. Perquè Esquerra depèn del dia i de les expectatives que imagina: un guirigall. Perquè ICV adés fa d'escolanet socialista i adés prova de menjar-se l'espai del PSC. I perquè el PP inverteix a llarg termini. És allò que hi ha.

Mail Obert