Opinió

 

<94/169>

Vicent Partal

03.06.2010

Sorpresa

Ignorava que es poguera condemnar ningú després de mort. Però ahir condemnaren Pepe Rubianes, acusat d'haver insultat el batlle de Salamanca. Em sembla que era Salamanca. El descobriment m'excita les neurones amb una llarga llista de paios condemnables.

El primer, Franco. Que de tants crims que acumulà no sé si n'hi hauria prou amb un judici. I Carrero i Millán Astray i tots els qui ompliren de cadàvers el cementeri general de València o els qui varen acorralar les nostres tropes al port d'Alacant. O els carnissers de la nit barcelonina, els camarades de Sentís i Samaranch i aquells malnats que tiraven bombes sobre les columnes de refugiats que caminaven Figueres amunt.

Això parlant de prop, que de lluny la llista és immensa. Començant per Hitler, Goebbels i tota la gossada assassina dels camps. O per Stalin, Beria i tota la gossada assassina dels camps. O Pol Pot. O Videla i els aviadors que tiraven gent honorable a mar, perquè hi moriren ofegats. O Khomeini i Saddam. Mobutu i Idi Amin.

Astora que havent-hi tanta gent que podrien jutjar post mortem el lleig caiga únicament en el pobre Rubianes. Fa pensar, certament.

Mail Obert