Opinió

 

<90/169>

Vicent Partal

05.10.2010

Un govern sense rumb

El paper ho aguanta tot. Això és cert. Però em costa de creure que el president Montilla es puga creure les paraules que va dir ahir a l'hora de convocar les eleccions. El seu ha estat, a tot estirar, i dit amb benevolència, un govern fluixet. Per això apunta el resultat que apunta.

El paper ho aguanta tot i les campanyes electorals no es fan mai explicant els defectes propis. És veritat. Però el president va dir ahir que el balanç del seu govern superava 'el balanç de les set legislatures anteriors'. I això és dir massa. No cal anar ni a les enquestes, que són ben rotundes. N'hi ha prou de parlar amb els veïns, amb la gent del carrer, amb els amics. És molt difícil de trobar ningú que diga, no pas que aquest govern ha estat el millor de la democràcia, sinó, simplement, que ha estat un bon govern.

I, més enllà dels discursos i de la propaganda, aquest és el mal que corseca ara el president Montilla, el PSC i el tripartit. El mal és que la percepció negativa que la gent té de la seua actuació és contundent i repetidament contrastada. Per més que, açò o allò, ho hagen pogut fer bé, la percepció general és que ha estat un govern sense rumb, sense direcció, sense ambició i sense un projecte clar.

Ara, si n'hi ha que se senten més còmodes dient que, en realitat, tot ha estat un problema de comunicació, tapant la incompetència amb la ideologia o argüint que el país els té una mena de 'mania' estranya, ho poden continuar dient fins que es queden sense veu. Però així no canviaran els resultats electorals del 28 de novembre.

Mail Obert