Opinió

 

<90/169>

Vicent Partal

21.09.2010

Pagar la propaganda

La Generalitat de Catalunya va acceptar un bon dia un traspàs dels trens de rodalia que no reunia les condicions mínimes, simplement. En part, crec que ho va fer perquè necessitava presentar algun trumfo als electors. El conseller Nadal, que d'això en sap, va dir immediatament que no s'havien d'esperar miracles, però el cas és que els mesos passen i el mal servei, no.

Traspassar els trens de rodalia amb un dèficit monumental, sense que ni els trens ni les vies ni pràcticament res fóra de la Generalitat, era un moviment que ja es veia venir que no podia funcionar. Conten, però no sé de cert si és del tot veritat, que, quan la Generalitat va rebre el control de la xarxa es va adonar amb horror que Renfe no sabia ni on tenia els trens a cada moment. No podia localitzar-los, sinó recorrent al telèfon mòbil del maquinista. Per això la Generalitat s'ha esforçat a millorar la comunicació i la comunicació amb el client.

Però, fet i fet, com s'ha vist aquests darrers dies, aquest aspecte, tot i ser important, no deixa d'ésser marginal, perquè el servei continua essent molt deficient, indigne, escandalosament dolent. I la irritació acumulada pels pacients usuaris no para d'augmentar, just ara que s'acosten les eleccions. Potser per això el conseller va semblar ahir tan dòcil i receptiu. I ja és ben curiós, perquè va ser ell qui va avisar que no hi hauria miracles, mentre al seu costat hi havia qui feia passar aquesta ensarronada per un triomf històric i una demostració indiscutible que el govern de les esquerra aconseguia allò que CiU mai no havia pogut obtenir i que feia funcionar el país com mai, bla, bla, bla...

Però ara, si molt convé, és possible que la paguin cara. Aquella propaganda desmesurada, vull dir.

Mail Obert