Opinió

 

<88/169>

Vicent Partal

10.11.2010

Quinze anys mirant el futur

VilaWeb es va vestir ahir de festa per celebrar quinze anys de presència a la xarxa, quinze anys de periodisme, quinze anys de construcció de l'espai nacional de comunicació. Fou un dia intens i bonic, però viscut amb el futur al cap. Anunciem una revista mensual i els aplicatius per a l’iPhone i l’Android, perquè el futur del periodisme ja no es juga tant en el paper com en els mòbils.

Durant quinze hores els lectors fóreu els protagonistes d'una festa virtual, hereva de les mítiques 24Hores de la dècada dels noranta, quan la xarxa encara es deixava apamar amb gent coneguda. I al vespre la redacció s’omplí per celebrar feina i projectes, les amistats nascudes en tot aquest temps. Hi havia pioners, aquells que fa quinze anys o més ja obrien xarxa, periodistes, autoritats, gent de la cultura i de l'empresa. I el president Benach va inaugurar la redacció enviant un tuït. Una nova manera de descobrir plaques, que esperem que tinga continuïtat.

Estem molt agraïts. Sobretot als lectors. Indro Montanelli recordava sempre que els lectors eren els veritables amos dels diaris. Si deixàsseu de llegir-nos, hauríem de tancar: ja en sou amos per això. I és la fidelitat de tants de vosaltres, al cap de tants anys, que justifica, fet i fet, la nostra feina, aquest constant escannar la realitat del món des de l'òptica del nostre país –que és això VilaWeb.

La casualitat ha volgut que la festa arribàs quan acabàvem de superar el nostre rècord històric de visitants, capdavanters entre els diaris digitals que ranegen els quatre-cents mil lectors. Això no és necessàriament important i pot canviar simplement el mes entrant, però, en tot cas, és un indici. És l'indici que en aquest diari vivim i pensem més en el demà que no en l'ahir. Que ens sentim orgullosos, per què no dir-ho?, de tot quant hem fet, però sobretot ens sentim inquiets i il·lusionats per allò que farem. I sabem de cert que els dies millors encara han d'arribar. Procurarem que ens troben treballant...

Mail Obert