Opinió

 

<87/169>

Vicent Partal

14.12.2010

A Berlusconi, no el tomba ni la dreta

És el dia. Dependrà d'uns pocs vots, però podria ser que avui Berlusconi, després de milions de polèmiques i de milers d'escàndols, hagués de plegar veles. Ho sabrem després d'una diada que pot ser espectacular i que començarà al palau Madama, a les nou en punt. Itàlia pot canviar de govern, i no deixa de ser curiós que no siga l'esquerra qui tombe Berlusconi...

Coneixent Itàlia, avui pot passar qualsevol cosa. Ahir hi havia qui especulava amb la possibilitat d'un canvi sobtat de govern per a aconseguir més vots en favor de Berlusconi. És possible que il Cavaliere, en una darrera actuació, n'isca viu, però aquesta vegada també hi ha moltes possibilitats que els seus ex-aliats de la Lliga Nord acaben la seua vida política.

En cas que sí, la cosa cridanera serà aquesta: que siga la dreta qui faça fora l'home que l'ha remodelada i que la dirigeix de fa anys. És obvi que, personalment, és un home molt tocat, especialment per la seua vida dissoluta, i que políticament la seua feblesa és extrema des de fa mesos. Però el moviment final per a apartar-lo de la vida pública haurà hagut d'arribar de les seues pròpies files, com si diguéssem.

Aquest és un senyal que alguns imitadors seus i dels seus oponents, valencians posem per cas, haurien de mirar de prop...

PD: Finalment, ni la dreta ha pogut amb Berlusconi. Absències sospitoses i abstencions més sospitoses encara li han evitat el final. La qual cosa demostra la resistència del personatge. Han estat més a prop que mai, però.

Mail Obert