Opinió

 

<52/169>

Vicent Partal

23.11.2012

Un diumenge per a tots

En aquestes eleccions el nostre país s'hi juga molt. Ens hi juguem molt, tots nosaltres. La votació de diumenge pot significar, i espere que així siga, que el referèndum d'independència es farà, i que es farà prompte. I que, per tant, el dret de decidir, assumit en massa per la societat catalana, es portarà a la pràctica. No és encara la victòria, però serà una gran victòria, especialment si les forces que votaren en favor del referèndum o que hi donen suport reïxen a deixar clar que són, som, una majoria incontestable.


Per això cal, tanmateix, que els ciutadans participem diumenge en massa en la votació, com hem fet en les manifestacions, en les consultes o en tota mena d'actes. Aquesta victòria no serà la d'aquest partit o aquell, sinó la d'una manera d'entendre el país. Guanye qui guanye i es repartesquen els vots com es repartesquen qui eixirà guanyant és el país, la societat. Aquestes hores que manquen, doncs, tots tenim la responsabilitat d'aprofitar-les per convèncer els no convençuts encara que vagen a votar, que aporten el seu gra de sorra a la construcció del projecte democràtic de futur que comencer a veure que està arribant.


Dilluns, amb la campanya ja passada, serà l'hora de la política amb majúscules. Segurament que alguns dels retrets que hem sentit passaran a segon pla i caldrà necessàriament posar d'acord forces ideològicament molt separades, unides circumstancialment per l'exercici de la voluntat democràtica del poble. Una actitud, aquesta, la d'unir-se i escoltar la veu dels ciutadans, que en tota la nostra història sempre ha donat resultats immillorables.


Som-hi, doncs. Ara ens toca a nosaltres.





PD. Això mateix ho explique, d'una altra manera, en aquest vídeo.

Mail Obert