Opinió

 

<161/169>

Vicent Partal

20.05.2004

País de valencians

El Partit Popular ha intentat de convèncer el president del Congrés espanyol que prohibira als diputats l'ús de la denominació 'País Valencià', amb l'argument que el nom oficial del país és aquesta cosa deixatada de la 'Comunitat'. Després de vacil·lar, Marin sembla que ha trobat que no tenia gaire sentit la proposta i, bo i acceptant la demanda de la Generalitat Valenciana, ha fet saber discretament que admetria el nom del país sempre que l'usaren els diputats i diputades del país. Entre aquests, supose que hi haurà els del seu partit (que es diu oficialment Partit Socialista del País Valencià PSOE).
Però la mera discussió d'això ja resulta surrealista i demostrativa de la ràbia que arriba a acumular el PP. La denominació 'País Valencià' figura al preàmbul de l'estatut d'autonomia, però ni això no és obstacle perquè el PP prove de prohibir-ne l'ús. Una mesura certament espectacular. Per aquesta regla de tres haurien de prohibir de dir Espanya als diputats espanyols que volgueren referir-se al seu país (al·legant que el nom oficial del país veí és el de 'Regne d'Espanya'). Ja m'agradaria veure-ho.
La cosa no té trellat i únicament serveix per posar en relleu fins a quin punt el país dels valencians, el meu, és objecte de persecució sistemàtica i genocida dels nacionalistes espanyosl. Ben ancorats, per cert, a la Generalitat de la Comunitat del País. O entre tots fem possibles i impossibles per traure'ls-en el 2007 o això serà cada volta més difícil d'aguantar.

Mail Obert