Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<159/169>

Vicent Partal

06.09.2004

Antoni Miró, seixanta anys

Aquest cap de setmana un bon grup de persones s'ha congregat a Alcoi per felicitar el pintor Antoni Miró pels seus seixanta anys. M'expliquen que al Mas Sopalmo d'Alcoi es van ajuntar artistes, polítics i gent de tot el país en una celebració, merescuda, de l'honradesa, la lleialtat i la persistència de qui és un dels millors pintors del país. (Per cert, que aquesta és la seua web oficial.)
De propòsit, cal celebrar que al nostre país tinguem la sort de comptar amb gent com l'Antoni Miró. I amb tanta més com ell. Quan n'hi ha que fan el discurs del cosmopolitisme i el basen en la renúncia a la pròpia identitat, hi ha qui, com Miró, ens ensenya que tan sols podem interessar el món global des de la nostra diferència, des de l'afirmació d'allò que som. A condició de fer-ho des de la qualitat. I que, a més, ens recorda que tot això es pot fer no solament des de València o Barcelona, sinó des de qualsevol de les ciutats mitjanes que tan bé han vertebrat el nostre país de cap a cap dels segles. En el cas de Miró, des d'Alcoi. Per molts anys!

Mail Obert