Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<159/169>

Vicent Partal

02.09.2004

Aquest curs també

El passat curs polític va ser el més tens que hom recorda. No és previsible que tornem a passar per l'enorme catarsi que visquérem a base de sumar tota mena d'eleccions, la formació del govern tripartit, el malanomenat cas Carod, els atemptats de l'11-M, la caiguda d'Aznar i el triomf de Zapatero. Sortosament, no és previsible un altre any tan tens. Però aquest curs 2004-2005 no serà pas una bassa d'oli.
I no ho serà perquè és un curs constituent. Ho és al nostre país, i ho és en part al dels nostres veïns i als de tot això que en diuen Europa. Un curs constituent que posarà a prova moltes coses. La negociació dels pressupostos ha fet baixar una rierada de grans temes que tindran dos apartats essencials: la negociació del nou estatut i el referèndum de la constitució europea. Dos apartats en què el govern tripartit potser no anirà tot alhora. Això no hauria pas de ser un gran problema, vist com van les relacions polítiques avui mateix. Però potser insinuarà que el 2007 les coses no seran forçosament iguals que el 2004. I hi ha més d'un partit interessat perquè el ventall de possibilitats siga més obert.

Mail Obert