Opinió

 

<155/169>

Vicent Partal

23.12.2004

El PP i el camí de la seua perdició

El conseller de Cultura, va interrompre ahir una reunió de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per amenaçar els acadèmics, si reconeixien oficialment la unitat del català. És demencial. Però també simptomàtic. Simptomàtic del desconcert del PP valencià. L'Acadèmia és un invent seu. La seua coartada. I ni la seua coartada ja no s'apunta a la tesi secessionista. Fa anys hi havia qui es creia que 'català' i 'valencià' eren coses diferents. Ara no resta ningú..., tret del feixista Santandreu i les seues ties maries.
El PP ho sap ja i sap que no pot fer res per evitar que allò que és raonable aviat siga també oficial. Per això s'atrinxera en el curiós argument del nom. La discussió ja no és si és una llengua o no, sinó com n’hem de dir. Bé, anem guanyant.

Però atrinxerant-se en aquesta batalla pel nom, què caram pretenen els populars? Si al final no els tocarà més remei que cedir i reconèixer una unitat que ja és impossible de discutir amb sentències jurídiques, amb la presa de posició de la mateixa Acadèmia o amb el pas per Europa. I evidentment, primer de tot, amb la ciència a la mà. Per què tesar la situació fins en aquest nivell? Que no se n'adonen, que acabaran donant uns quants vots als neoblavers i que aquests vots seran decisius per a fer-los perdre la Generalitat? Per mi, encantat. Tinc ganes de veure'ls tots corrent carrer de Cavallers amunt. Però no sembla normal que ells mateixos miren d'ensorrar-se...

Mail Obert