Opinió

 

<155/169>

Vicent Partal

02.12.2004

Una opinió poc respectuosa (crec)

Segons el president del Consell Pontifici de Pastoral de la Salut, el papa Joan Pau II ha qualificat la sida de 'patologia de l'esperit' i de 'immunodeficiència moral'. Ignore si Joan Pau II, en persona, ha pensat i ha explicitat dues definicions com aquestes. O si cap propagandista eixelebrat les li ha posades a la boca. Siga com siga, el resultat és trist i lamentable. La frase vol ser brillant, però resulta frívola. La sida no és la patologia de cap (incopsable) esperit. La sida és una pandèmia rotundament física que ja ha matat (físicament) milions de persones i que porta l'Àfrica a un pas de la pitjor crisi que puguem imaginar.
Tant de bo que fóra espiritual la sida! Tant de bo que els seus efectes es limitaren a l'esperit (de qui en tinga i el trobe). Tant de bo que no haguérem de lamentar ni una sola mort, ni una sola llàgrima, ni un sol silenci físic, espessament físic.
Em sembla raonable que l'Església vulga posar l'èmfasi en les seues teories del comportament sexual i prove de convèncer-nos. Però, si no és capaç de mostrar més respecte i sensibilitat, em tem que sols provocarà irritació i més irritació.

Mail Obert