Opinió

 

<155/169>

Vicent Partal

30.11.2004

Un govern dels uns o dels altres

El govern tripartit s'entèn i funciona bé quan no parla de política amb majúscules. En un cert moment Carod va inventar-se aquella frase segons la qual l'independentisme i l'espanyolisme plural podien recórrer un cert camí junts, que convenia a tothom. El fruit més evident d'aquesta tesi va ser la formació mateixa del govern. Però, a mesura que van passant els mesos, creix la sensació que tota discrepància ideològica important provoca una incomoditat tan gran en uns o altres que posa en dubte permanent els pactes del Tinell. Ho hem tornat a veure en el cas Fresno.

Els socialistes se senten molestos per la que ells anomenen 'política de confrontació' oberta des de la Secretaria de l'Esport, i diuen que el fracàs li és, en bona part, imputable. I Esquerra respon que sense l'actuació contrària del govern espanyol la partida s’hauria guanyat. És molt difícil de conciliar dues posicions tan antagòniques. Sobretot si ja hem arribat a la fase en què comencen a fer-se manifestacions al carrer, les quals encara faran pujar més la tensió.
De fet, ja comence a notar una certa resignació entre els partits de la coalició, quan afirmen que aquest govern durarà fins que no es lliure el nou estatut. I prou.

Mail Obert