Opinió

 

<153/169>

Vicent Partal

26.01.2005

D'on vénen?

Ara sembla que comença a haver-hi molta gent espantada i indignada per la consolidació de l'extrema dreta, que s'ha fet evident i clara a Madrid, amb la manifestació de les víctimes del terrorisme, o a València, amb els nous blavers. Bé: tenim allò que han criat.
Perquè els uns i els altres es beneficien del clima propiciat pel PP i alhora del servilisme d'una esquerra que mai no es va atrevir a marcar una ratlla en terra per a separar i aïllar comportaments que tan sols podien portar on porten.

Vull dir que si, per exemple, el PSPV haguera desactivitat el blaverisme reconeixent la unitat de la llengua i clarificant de manera pública la qüestió, ara no hi hauria això que hi ha. O tindria unes dimensions ínfimes. De la mateixa manera, si l'esquerra no s'haguera agafat a la bandera de l'antiterrorisme amb el fervor i l’acriticisme que ho va fer i no s’haguera asservit al PP, segurament que ara a Madrid no hi hauria espai per a l'emergència de l'extrema dreta que sembla que ha sorgit ara ja a la llum pública. Allò que va passar a José Bono i a Rosa Díez és inadmissible. Però les formes i els arguments no són pas gaire diferents dels que han hagut de suportar tots aquests anys els qui discrepaven de la unitat d'acció entre PP i PSOE contra el terrorisme. I el fons ideològic que els manifestants ensenyen contra Bono és el mateix, fil per randa, que Bono ensenya contra Ibarretxe. Per desgràcia.

Mail Obert