Opinió

 

<121/169>

Vicent Partal

07.01.2008

Un reconeixement a deu que no volia ser una lluita a dos

Fins a la matinada els lectors de VilaWeb han votat el personatge de l'Any. Per primera vegada el que vol ser un reconeixement general a deu noms que s'han destacat durant els dotze mesos passats ha esdevingut una mena de lluita entre els partidaris de dos d'ells amb crides a votar-los en massa. Ens sap greu això que ha passat, començant pels propis errors, perquè aquesta enquesta vol destacar, sobretot, que hi ha deu personatges que han brillat amb llum pròpia durant l'any, tot ells.

Des que va començar la votació hi va haver una constant de vot que, de sobte, es va veure alterada per la mobilització dels socis i simpatitzants de l'Espanyol. Vam restar sorpresos per l'alt nombre de vots que entraven simultàniament i que responien, ens va semblar, al patró típic d'un robot informàtic, i per això vam aturar tota una vesprada la votació. Però després vam poder comprovar que, en realitat, la majoria dels nous vots en favor del club blanc-blau provenien del fet que la pàgina oficial de l'equip i algunes altres de molt actives n'havien parlat i havien animat els lectors a votar. Així que vam tornar a obrir amb normalitat la votació l'endemà al matí, demanant disculpes pel que havia passat.

La veritat és que, d'una manera innocent, no havíem previst que aquestes crides al vot en massa pogueren ocórrer, ni la de l'Espanyol, ni una de posterior en favor de Xirinacs. Ens semblen, cal aclarir-ho, crides completament lícites i naturals, absolutament comprensibles, sobre les quals no tenim res negatiu a dir.

Tot i amb això, la votació va canviar radicalment i passà a ser una mena de cursa entre els seguidors de l'Espanyol i els partidaris de Lluís Maria Xirinacs, cursa que va deixar completament fora d'escena els altres vuit nomenats. A més un error de programació de l'enquesta va deixar obert un forat que permetia votar més d'una vegada, cosa que no hauria d'haver passat i que ha complicat encara més l'afer.

En tot cas agraïm als lectors l'interès demostrat per l'enquesta i reiterem el nostre reconeixement públic als mèrits dels deu candidats, d'àmbits diferents, triats per la redacció de VilaWeb.

Mail Obert