Opinió

 

<113/169>

Vicent Partal

30.12.2008

Climent Garau

Hi ha gent que mai no reclama que li dónes les gràcies, però bé cal que li les donem. Gent que ha passat anys, dècades, alçant-se cada matí amb tots nosaltres al cap, cercant com fer avançar el país, la llibertat, la cultura, la llengua. Ahir al vespre a Palma n’homenatjaren un, Climent Garau, un home tranquil i serè, però també decidit, un referent no solament de les Illes, sinó de tot el país. I encara que ell no ho haja demanat mai, crec tots ens vam sentir feliços de poder-li dir gràcies.

A en Climent, el conec de fa molts anys, des de la primera vegada que em féu pujar a Lluc, com tanta gent hi ha fet pujar a parlar per Blanquerna, amb Blanquerna. I crec que és una de les persones més sensibles, més elegants i més íntimament compromeses amb el nostre país que he conegut mai. Amb la seua tenacitat incansable d'home que va pas a pas, Climent ens ha ensenyat que el compromís amb la llengua, amb la cultura, amb la llibertat i amb el país no en sap res, ni d'horaris ni de comoditats. Potser n'hi ha que tenim molta pressa i el seu pas ens ha paregut curt a vegades, però la tenacitat d'haver-ne fet un darrere un altre des de fa dècades, en el mal temps i en el temps millor, sempre l'un darrere l'altre sense aturar-se mai, li atorga una solemnitat difícil de repetir i el fa mereixedor del solemne respecte que li professe en privat i que vull fer públic avui.

També perquè, el seu mestratge nacional i democràtic, l'ha exercit no solament en generacions senceres de mallorquins, en l'illa que ha estimat amb passió. Molta gent, del continent estant també hem sentit sovint la seua escalfor i l'estimem com un dels nostres companys grans, perquè és un home que ha estat allà, al peu del canó, quan calia i quan no calia, donant exemple, donant-nos exemple. I que siga per molts anys!

Mail Obert