Opinió

Màrius Serra

31.05.2012

Màrius Serra: 'Aquestes sentències contra el català ens porten al desacatament'

En l'actual tessitura no se m'acut cap altra reflexió que creuar aquestes sentències d'avui del TSJC amb la decisió de més del 90% de famílies balears d'escolaritzar els seus fills en català, en un marc en el qual el poder té una posició adversa a aquesta voluntat. Per tant, continua confirmant-se que hi ha un divorci clar entre un gruix de la població que viu la qüestió lingüística sense cap mena de conflicte i la judicatura espanyola que en vol fer bandera i és bel·ligerant contra tot allò que sigui català.

Es confirma el que ja havíem dit sobre aquesta campanya de degoteig de casos que són insignificants socialment, però que tenen una cobertura jurídica notable. En canvi, el gruix de la població que té una aproximació no contaminada, natural i positiva a la llengua és menystinguda i no rep gens de cobertura dels senyors togats.

Aquest camí que forcen els tribunals ens porten a un trencament amb l'ordenament jurídic. Ens hi van portant. Cada cop hi ha una malfiança major de tots els àmbits, però també del poder judicial. Totes les informacions que ens arriben de la judicatura ens porten al desacatament.


Màrius Serra: 'Ara han estat tres famílies, demà poden ser un parell més' 8/3/2012


Màrius Serra: 'Català a l'atac! Visca la llengua viva!' 11/9/2011



Màrius Serra, escriptor (@mariusserra)


Fa referència a aquesta sentència i a aquesta altra.

Editorial