Opinió

 

<93/169>

Vicent Partal

10.07.2010

Es pensen que som esclaus

Que el constitucional publicàs, precisament ahir, poques hores abans de la manifestació, la sentència completa hi ha qui ho ha interpretat com un gest de prepotència. És molt pitjor. És el gest d'un esclavista que menysprea la reacció de l'esclau perquè la creu impossible. Per això avui hem de parlar alt i clar al carrer.

Una conducta política normal i raonable hauria tingut en compte que avui hi ha prevista una gran manifestació i hauria esperat unes quantes hores, si més no, per no acabar d'inflamar la convocatòria. Als membres del constitucional, això ni els ha passat pel cap. Per quina raó haurien d'estar pendents de si nosaltres reaccionarem o no, si el text de la sentència palesa tot el menyspreu que els mereix l'autonomia? Repeteix una vegada i una altra que som simples subordinats, matèria de segona classe. I als esclaus, ningú no els demana quina agenda tenen.

El càlcul pot girar-se contra ells, és clar. Perquè no som esclaus. Però impressiona de veure que poc importants que som per a l'estat i amb quina displicència es pensen que poden liquidar tot allò que som, sense que ni gosem protestar. Suprematisme espanyol pur.

Tinguem-ho tots en compte avi a la vesprada als carrers de Barcelona. Parlem alt i clar, en favor de la independència.

Mail Obert